Ευάγγελος & 陳美: "ROXANNE'S VEIL"I usually can't stand the sound of the violin. V-Mae Vanakorn doesn't seem to have much taste in music, but "Roxanne's Veil" is good. I guess because it's written by and recorded with Vangelis, who is stylistically very understated. She was the hired help.

She was a talented kid, and bored with the Classical ghetto/gilded-cage. She was very poor as a child. Her Guadagnini fiddle was bought for her by her parents for £250,000 when she was ten. Rising from such humble beginnings, she's now worth £30-40 million. The Thai-hooker-look pays better in Britain than in Thailand!

She finished last in Giant Slalom at the Sochi 2014 Winter Olympics. Not bad for Thailand. The Gold went to Slovenia's Tina Maze; but four Slovenian ski competition organizers were given four-years ban on working with Slovenian Ski Union and FIS competitions because of "reasonable suspicions" that they had fixed the Sochi Winter Olympics qualifications for the Thai ski team in Krvavec, in January 2014, with the only goal of successfully qualify Vanessa-Mae.

Epilog škandala že znan: četverici, med drugim Makucu, štiriletna prepoved delovanja zaradi primera Mae!

24ur, Ljubljana, 10.07.2014

Izvršilni odbor SZS je izrekel štiriletno prepoved delovanja v okviru SZS štirim osebam zaradi primera slovite violinistke Vanesse Mae in utemeljenega suma, da so bile kvalifikacijske tekme januarja letos na Krvavcu prirejene. Med kaznovanimi je Vlado Makuc, vodja panoge za alpsko smučanje.

Vanessa Mae je na olimpijskih igrah februarja letos v Sočiju zastopala Tajsko z očetovim priimkom Vanakorn. Tajci naj bi SK Triglavu plačali, da so tekme priredili tako, da se je Maejevi uspelo kvalificirati na OI v Soči. "IO na podlagi zbranih dejstev ugotavlja, da obstaja objektivna odgovornost oseb, ki so sodelovale pri prijavi in izvedbi tekmovanja. Sodelujoče osebe Borut Hrobat, vodja tekmovanja, Vladimir Makuc, glavni sodnik, Matjaž Goltez, časomerilec, in Tugo Marinček," je zapisano v sklepu IO. Omenjene osebe imajo prepoved delovanja pri aktivnostih SZS naslednja štiri leta. Komisija SZS je pregledala okoliščine tekme, pridobila dokumente ter opravila pogovore, o kršitvah pa je Jurij Žurej, direktor SZS, na seji IO na sedežu zveze v Ljubljani govoril več kot pet minut. Komisija SZS, ki je pripravila poročilo, je zapisala, da obstaja utemeljen sum prirejanja izvedbe tekme in prirejanja časov, da je ena tekmovalka lahko izpolnila olimpijsko normo. Žurej pa je zatrdil, da pri vsem tem "ne trdimo, da je za kršitve vedela tekmovalka, za katero naj bi bila tekma pripravljena".

Poročilo komisije bodo dobili organi SZS in organi pregona, SZS pa bo o sklepih obvestila Mednarodno smučarsko zvezo (Fis). "Na startnem seznamu je bila oseba, ki ni nastopila, dosežena je bila visoka uvrstitev tekmovalke, ki je padla. Datumi tekem na listinah niso ustrezali dejanskemu stanju, tako nepravilno napisan datum pa je bil poslan na Mednarodno smučarsko zvezo (Fis); 18. in 19. januarja naj bi bila na Krvavcu tajska mladinska tekma, ki ni bila ustrezno prijavljena pri nas. Časi se niso pravilno merili, saj je bila ena izmed tekmovalk druga, čeprav je padla in je sama dejala, da je zaostala več sekund. Četrta je bila tekmovalka, ki je sploh ni bilo na Krvavcu. Tekmovalce naj bi se nagovarjalo, kako naj vozijo. Mnoge drugi dan po vseh nepravilnostih sploh niso prišle na Krvavec. Obstaja sum, da ene tekme časovno dejansko sploh ni bilo mogoče izvesti," je nizal Žurej. "Obstaja utemeljen sum kršenja statuta SZS, njenega etičnega kodeksa, pravil Fis in veljavne slovenske zakonodaje. Zlorabljena je bila blagovna znamka SZS, ki je bila navedena kot soorganizator, čeprav to ni bila in za tekme sploh ni vedela, ker je vse skupaj izpeljal klub. Komisija predlaga, da se sprejmejo ustrezni ukrepi proti članom SZS in tistim, ki so pogodbeno vezane s SZS. V primeru, da je šlo za kršitev zakonodaje, pa, da se preda dokumente tudi ustreznim državnim organom," je dejal Žurej.

KOMENTARI

Rihard Marinšek: Sem jo videl smučati na Krvavcu in moram reči, da smuča kot invalid!

expost: Uf.... tresla se je gora in rodila se je miš. Pa so le našli žrtvena jagnjeta... ql. A pa so prepričani, da se niso zapodili le v nepomembne malenkosti, bistveno večje pa spregledali? Kot da bi videli muho na turnu, turna pa ne. No, vsaka riba pri glavi smrdi in tudi tu je veliko (pod)vprašanj še ostalo odprtih...

FrancRodeVKristusu3: Ziher sami SDSovci.... Prirejanje, ponarejanje, goljufanje, kriminal.....

SDS, kriminalni zombiji: Haha ko macki na rep stopis. Zacvili...

Luka Luksic: A po stirih letih bo pa nehal s kriminalom? Dozivljensko ga je treba odstranit od vodilnih funkcij. Na obrazu mu pise, da je...

Warlock.: Meni je Vanessa zelo cool oseba, tako da mi je čisto vseeno če smo ji podarili vozovnico.

NoSugar: Na te stare pijavke ljudje opozarjajo že nekaj let, pa dokler ni prišel TUJEC in naredil preiskavo, je bilo vse tiho.... Poleg prepovedi morajo tudi kazensko odgovarjati! NPU naj preveri njihovo premoženjsko stanje, ker smo oškodovani mi, davkoplačevalci! Kdaj je starček Makuc kupil tistega ultra dragega Harleya?

496344: To se je ze takrat vedelo,pa ste nas vztrajno brisali....

Janez_53: Kakšna štiriletna prepoved!!! DOSMRTNA prepoved delovanja na kateremkoli področju, ki se financira iz državnega proračuna! Naj si tipi služijo denar na prostem trgu! Imamo dovolj korupcije že v gospodarstvu in politiki, tako da ne rabimo še športa pri tem!

coral: Slovenija: jaz sem za stvar, če imaš denar :)

Post a comment

Private comment

Inspirational

That's the most beautiful "nature" video I've ever seen.

And the music is so beautiful. I know Vanessa Mae is very commercial in some markets, but it's still not music that is played on mainstream radio. I remember when even rock/pop stations would have lots of open programming for local musicians, jazz, country, just music that the DJ liked, and you could hear tracks like that, but now it's just niggers and sluts and One Direction all day and night.

The last I heard about Mae was when she was skiiing in the Sochi Olympics.
Profile

卍心の智

Author:卍心の智

Search form
Latest Journals
Latest comments
Monthly archive
Friend Request Form

Want to be friends with this user.

Link